Ännu en milstolpe

Som synes passerade bloggen nyligen 700 000 besök, vilket är räknat i unika besökare baserat på cookies. Räknar man in återkommande besökare, ligger antalet långt över miljonen.

Det blev aldrig något inlägg då 600 000 sprängdes eftersom det gick så snabbt efter 500 000, vilket var i början av december. Bara sedan i somras har WW haft nästan en halv miljon unika besökare. Det blir intressant att se vad räknaren säger till sommaren. Listan över var besökarna kommer ifrån är klart intressant och under det senaste året verkar det bli allt fler besök från media. Ser man till besök från myndigheter är bilden densamma som tidigare. WW ligger ständigt i toppen på Creeper och intressant nog med 2-3 ggr så många besökare som den politiska blogg som annars ohotat är mest besökt på internet enligt alla bloggtopplistor.

Antalet bloggar om försvarspolitik blir ständigt fler och dessa läggs till i högerspalten. Ju fler, desto större intresse kan man väcka för försvars- och säkerhetspolitiken, vilket som bekant varit ett undanskymt politiskt område i Sverige de senaste decennierna.

21 kommentarer:

chefsingenjören sa...
27 mars 2010 18:56  

Grattis Wiseman!

Smörjaren sa...
27 mars 2010 19:40  

kul grattis!!!
Hur många besök har mil.se tro?

Maskinisten sa...
27 mars 2010 20:01  

Det känns tryggt att det fortfarande finns fria debattutrymmen som här i bloggosfären, grattis Wiseman

Anonym sa...
27 mars 2010 21:23  

Nån mer än jag som städar datorn och raderar alla cookies emellanåt och därför antagligen registreras som flera unika besökare sett över en längre tid?

Det förtar dock inte att detta fortfarande är en alldeles utmärkt blogg.


/RM

Anonym sa...
27 mars 2010 21:52  

Keep up the good work !

Dave sa...
27 mars 2010 22:22  

Grattis!!

Dave

Anonym sa...
27 mars 2010 23:35  

Hatten av för besökshistorik!
Väntar på nästa diskutionsämne på agendan, organisationens förmåga att tysta fadäsen gjord av FM infochef!!

NIN

Anonym sa...
28 mars 2010 00:09  

Tack WW! Du/Ni hindrar mig från mentalt sammanbrott. Inte sälllan känns det oerhört tungt och påfrestande att tillhöra "kronans glada gossar" Vi får se hur lång tid vi alla orkar! Ses i förskingringen..

Anonym sa...
28 mars 2010 00:20  

@ NIN:
Varför skulle denna tupp vara mindre galen än de andra tupparna på gödselstacken?

/pettsson

Yankee5 sa...
28 mars 2010 01:28  

Grattis Wiseman, väldigt bra jobbat.

Anonym sa...
28 mars 2010 08:02  

Gratulerar!
Din blogg är intelligent, insiktsfull och välskriven. Den tar upp ett oerhört viktigt och numera närmast tragiskt ämne/ämnesområde. Om den kan driva sakfrågorna i en bättre riktning är mycket vunnet.

Kan säkert kännas som ett Sisyfos-arbete, men känn stödet! Droppen och stenen kanske fungerar till slut.
Heders!
/Morfar

Obertan sa...
28 mars 2010 16:49  

Jag tycker att denna bloggen har extremt välskrivna inlägg.
Som någon nämnt tidigare borde du få en egen kolumn i någon tidning.

Keep up the good work, och grattis till intresset för vad du gör!

Wiseman sa...
28 mars 2010 20:49  

Tack ska ni ha!

Anonym sa...
29 mars 2010 01:24  

Eftersom den 27 mars är World Theatre Day och vi har firat den på typiskt teatermaner så kommer våra gratulationer lite sent.


Vi här på teatern ber att å det ödmjukaste få gratulera till besökssiffrorna.

Teaterdirektören.

PS. En oinvigd tolkade de två bokstäverna på tårtan upp och ner och utläste till vår spontana glädje; Med Mera.

Niklas sa...
29 mars 2010 09:20  

www.forsvarsmakten.se har ungefär 700000 besök i månaden.

Anonym sa...
29 mars 2010 19:21  

@ Niklas:

Det är väl utmärkt att försvarmaktens webbsida är välbesökt.

Det indikerar att en av högkvarterts mest personalintesiva organisatoriska enheter, informationsstaben, trots uppenbara brister i ledningen ändå har förmåga att leverera - grattis...

/PO

Göran Mellblom sa...
29 mars 2010 19:44  

Hejsan, Wiseman. Bloggen är verkligen uppfriskande och välformulerad. Jag funderar emellertid över vad det betyder att svenska officerare inte kan uttrycka sina meningar under eget namn? Vilka är dessa officerskamrater som tänker straffa oss om vi skriver under eget namn? Generalerna? Överstarna? Överstelöjtnanterna? Eller är vi bara fega eller ovana att debattera offentligt? Jag skriver under mitt eget namn, visserligen inte så sofistikerat som i denna blogg, men har märkt att det tycks finnas en väldig och farlig kraft i detta. Officerstidningen tror jag är starkare i längden än denna härligt uppfriskande fläkt. MVH/Kapten Göran Mellblom, Livgardet

Wiseman sa...
29 mars 2010 20:28  

Göran: Jag respekterar verkligen dig för ditt val. Tyvärr upplever inte alla situationen på samma sätt. Ta t ex bloggen Strilaren (vilken Allan Widmans blogg syftar till att bevara minnet av) som stängdes efter att upphovspersonerna utsatts för påtryckningar från högre ort. Flera gånger har jag kontaktats av personer som efter att de har skrivit kommentarer på denna blogg har blivit inkallade till chefen och fått höra det olämpliga i deras agerande.

J.K Nilsson sa...
29 mars 2010 21:39  

Varför skall folk fokusera på vem som säger något inte vad som sägs?

J.K Nilsson

Anonym sa...
29 mars 2010 22:46  

@ J.K Nilsson:

Eller så borde vi rent av fokusera på anledningarna till varför "folk" säger som dom gör...

/PO

STAGECOACH sa...
29 mars 2010 23:36  

Göran - jag tror inte att du riktigt har förstått skillnaden mellan Officerstidningen och Internet. Dessvärre tror jag inte att du är ensam om denna åsikt. Min avsikt är inte att vara nedlåtande, missförstå mig inte, men du ger i viss mening uttryck för den gamla skolans officer. Tig, lyd order och rättning i ledet.

Det är en sak att vända sig till redan frälsta, en annan sak att nå ut till menigheten. Officerstidningen är en statisk och begränsad diskussionsform, särskilt då den innehåller ett moment av censur. På Internet kan du argumentera direkt och utan filter. Det är som att jämföra 1600-talets rapportkarlar med 2000-talets e-post. Det gäller att använda verktygslådan på bästa möjliga sätt.

Det finns ett uppdämt behov av debatt och diskussion inom Försvarsmakten. Tro mig. Länge har det diskuterats på officersmässar och bakom stängda dörrar. Nu ges chansen att se vidare, se större - och dessutom kan fler bjudas in. Inte bara försvarsanställda, vilket förstås berikar hela diskussionen. Plötsligt får ordet en helt annan dimension.

Anonymiteten kan i vissa lägen ifrågasättas, men jag är övertygad om att fördelarna är fler än nackdelarna. Det finns ett behov av detta gränssnitt och Försvarsmakten självt bjuder inte in till dans.

Jag håller helt och hållet med J.K. Nilsson. Låt oss istället fokusera på vad som sägs.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade