Personalförsörjningsdebatten fortsätter III (Uppdaterat 23/11 09.10)

Ikväll publicerades ett inlägg av undertecknad på Newsmill i den pågående debatten om Försvarsmaktens personalförsörjning. Det är svårt att se att det skulle gå att backa ur den nya personalförsörjningsformen trots alla oklarheter avseende lagrum, stöd och finansiering. Det finns bara en väg och det är framåt. Då måste också såväl staten som Försvarsmakten och kommunerna satsa därefter.

I samma ämne rekommenderas också Claes Arvidssons ledare i dagens SvD. Den innehåller en del tänkvärda ord, särskilt om beslutsgången när värnplikten skulle avskaffas och yrkesförsvaret inrättas.

Även försvarsministern skriver idag en del kloka ord på sin blogg om att ett närområdesperspektiv krävs för Sveriges försvar. Det är något som av oss försökt hävda i åtskilliga år.

Uppdatering 23/11 09.10: Även forskarna på FOI, Peter Nordlund och Ulf Jonsson, som härom dagen presenterade en rapport om den nya personalförsörjningen där de varnar för betydligt ökade kostnader, har nu en debattartikel på Newsmill.

1 kommentarer:

Sumatra sa...
23 november 2010 19:25  

Det som kan sägas i personalförsörjningsdebatten är nog redan sagt, men jag ville bara gratulera till din Newsmillartikel. Den var klockren och precist avvägd.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade