Drygt 400 milj back - igen....

Det förvånar nog ingen. Resultatet kommer bli detsamma som alltid - inga övningar, reseförbud och dumsnåleri på all materiel ner till blyertspennor.

Det är bara att inse att försvarspolitiken måste läggas om och bli mer långsiktig, samt framförallt - göra en ordentlig revidering av försvarets utgifter där förnuftet måste vara vägledande. Vem som helst förstår att ett skyfflande av pengar från statskassan till försvaret och vidare i avgifter till en annan myndighet som sedan ska lämna tillbaka pengarna som avkastning till statskassan är totalt jävla ineffektivt. Jag orkar inte dra hela harangen om alla felaktigheter i försvarsbudgetarna igen. Läs istället mina tidigare inlägg om Försvaret, främst Rödgrön röra och - 4 Mdr (som båda handlar ganska mycket om galenskaperna i försvarsbudgeten) samt Bojeruds Brännpunkt.

Jag säger som en känd socialdemokratisk politiker: "Vilket oerhört slöseri!"(*)

Skriv gärna några kommentarer.


400 miljoner kr back - budgethål 2008:
Svd, DN*(Yttrat av en kvinnlig socialdemokratisk riksdagsledamot. Hon m fl ledamöter fick se en uppvisning med Viggen och efteråt när flygföraren landat och berättat för besökarna om uppvisningen undrade han om det var några frågor på det de nyss sett. Den enda som hade det var s-ledamoten som undrade: "Hur många ryms det i det där flygplanet?" Föraren svarade så diplomatiskt som möjligt på den i min mening korkade frågan att "Det här systemet opereras endast av en person". S-ledamoten utbrast då: "Vilket oerhört slöseri!")

1 kommentarer:

Anonym sa...
15 augusti 2007 18:55  

Förnuftet rådande i försvarspolitiken? Du är rolig, du. Förnuft och förvarspolitik är två oförenliga storheter.
Sedan en fråga ang den "roliga" historien om s-riksdagskvinnan: flygaren, var det han som hoppade, innan kraschen på Långholmen? Han verkade lite groggy, tycker jag.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade