Familjeskäl?

Försvarsmaktens informationsdirektör Staffan Dopping avgår vid nyår efter tre år på posten. Orsaken säger han själv är familjeskäl. Det kan man ju förstå efter all den turbulens som varit inom Försvarsmakten och försvarspolitiken. Nu kan man läsa hans egna ord om orsaken och någonting ligger det ju i vad han säger, även om jag inte vill hålla med om att budskapet är förankrat inom organisationen.

Politikerna mörkade om Försvaret

"Och konsekvenserna av det här dröjer kvar länge. Ännu 2008 är en stor del av svenska folket inte med på det säkerhetspolitiska tåg som rullade från stationen 1999. För knappt tre år sedan åkte ÖB runt till samtliga förband för att förklara den nya försvarspolitiska inriktningen (den som gällde då, kanske jag ska tillägga). Nu väntar jag på att det politiska Sverige gör något motsvarande för resten av befolkningen."

Frågan är om vi klev på rätt tåg. Det känns inte så. Det här håller dessutom på att spåra ur hela tiden. För att citera Janne Långben: "Vem är det som kör egentligen?"

5 kommentarer:

Forsno sa...
14 september 2008 kl. 12:53  

Det är en gammal svensk tradition att tala väldigt tyst om de verkliga överväganden som ligger till grund för försvars- och säkerhetspolitiken.

Vi talar om hela hjordar av heliga kor i form av parti-, industri- och regionalpolitik. Att förklara och förankra en kursändring skulle medföra risk för att folk även omvärderar den gamla kursen.

Det kan väl inte överraska någon att politiker vill bli omvalda?

Anonym sa...
14 september 2008 kl. 23:23  

Man kan ju hoppas på att Doppings avgång är symbolisk - i fortsättningen blir det mindre snack och mer verkstad. Jag vill också ha Odenberg tillbaka.

Anonym sa...
15 september 2008 kl. 08:42  

Se kommentarerna till artikeln för en illustration av Staffan Doppings budskap:

http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/flygplan/article74290.ece

Vi debatterar äpplen och päron, samtidigt som tiden går, FM förmåga och kompetens förfaller, och kostnaden för en eventuell ominriktning till en hos folket förankrad säkerhets- och försvarspolitik blir alltmer oöverstiglig...

...enligt plan?

/Peppe

Wiseman sa...
15 september 2008 kl. 16:05  

Det är ju frågan.

Anonym sa...
18 september 2008 kl. 13:46  

Klokheter och tokigheter i underhållande blandning: http://www.kkrva.se/

/Peppe

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade