Reformation

Från bloggens början deklarerade jag att bloggens layout inte var fullkomlig och att jag kunde tänka mig ett annat utseende. Dock har jag inte hittat något jag gillar. Det har dock inkommit synpunkter på att bl a färgvalet inte är optimalt.

Därför tänkte göra en liten läsarundersökning. För det första, lägg en röst i omröstningen på höger sida om ni vill ha en förändring eller om bloggen duger som den är. Vill ni det, får ni gärna skriva en kommentar till detta inlägg hur det ska se ut eller hålla med någon av de andra kommentarerna. Kolla gärna de mallar som blogspot tillhandahåller om det är något ni gillar. Jag vill dock inte ha en layout som är som alla andra bloggar. Wiseman's Wisdoms ska vara urskiljbar från andra. Självklart kan ni också skriva kommentarer om ni gillar layouten som den är.

16 kommentarer:

Anonym sa...
13 september 2008 11:01  

Visst kunde den kanske vara snyggare, men varför lägga möda på utseende när innehållet är det viktiga. Blä för bloggar som är nerlusade med annonser och flash-animeringar. Din blogg är sällsynt ren och avskalad. Plus för det.
/Nisse

Anonym sa...
13 september 2008 11:02  

Jag tycker inte layout är särskilt viktigt då jag personligen följer bloggar via Google Reader. Är alltså sällan inne på själva bloggen utan läser inläggen i bloggläsare. Då följer inte layouten med.

Om jag ändå måste ha en synpunkt om layouten så säger jag att svart med vit text sällan är lyckat. Ger ett tungt intryck och är jobbigt att läsa längre texter.

Slutligen så är alltid layout underordnat innehållet. Finns bloggar med "värre" utseende än denna som har enorma läsarkretsar. Prioritera de skrivna texterna i första hand!

Anonym sa...
13 september 2008 11:38  

Mitt förslag är att bara ändra sidans bakgrundsfärg till en mer mörkgrå än svart, t.ex. #333333. Då funkar det ca 800% bättre att läsa enligt en helt godtycklig undersökning jag gjort.
Mer flashig design än så är inte nödvändig enligt mitt sätt att se det, det är texten jag är mest intresserad av.

Anonym sa...
13 september 2008 12:10  

Jag tycker det är trevligt med mörk bakgrund och vit text, det är snällt för ögonen.

Tackar annars för en mycket informativ och rationell blogg, till skillnad från det mesta som läggs ut på nätet!

Anonym sa...
13 september 2008 12:19  
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
13 september 2008 13:22  

Innehållet här är världsklass.
Jag kan inte annat än hoppas att politiker går in o läser här emellanåt.
Keep up the good work.


Grå bakgrund lät som ett bra förslag.

Anonym sa...
13 september 2008 14:51  

Jag anser att layouten på din blogg är bra, det är inget hippetrams som man inte kan hitta igenom, jag kommer varjedag till wisemanswisdoms för att läsa inte titta på layout!

/J

Anonym sa...
13 september 2008 15:01  

Jag tycker den övergripande layouten är bra, enkel och överskådlig, som det ska vara. Den svarta bakgrunden är i sig inte dålig, men jag har märkt att det blir jobbigt för ögonen när man växlar till en sida med ljus bakgrund och svart text, till exempel om man följer länkar i texten. Därför tror även jag att en ljusare bakgrundsfärg hade varit bra.

Wiseman sa...
13 september 2008 15:15  

Jag hör vad ni säger, men inväntar fler kommentarer. Dock tycker jag mig börja urskilja ett mönster.

Anonym sa...
13 september 2008 22:55  

Du tillhandahåller en fantastiskt intressant blogg! Jag har aldrig reflekterat över utseendet så förmodligen håller texterna mycket hög klass. Utseendet funkar som det är....skulle du byta så tror jag knappt jag skulle märka det.?
// Henke

Lars Gunther (itpastorn) sa...
14 september 2008 19:59  

Vit svart som idag kan upplevas något svårläst av somliga med vissa synfel. En aning mindre kontrast blir lättare för ögat. Men kom ihåg att välja färger som funkar också för färgblinda.

Vad jag kan se vid en snabb inspektion så tillåter designen att man skalar upp texten också i MSIE 6. (Tyvärr måste man ta hänsyn till den skiten något år till.)

Rent estetiskt skvallrar väl svart bakgrund om att designen gjordes på 90-talet.

Anonym sa...
14 september 2008 21:16  

Jag får ont i ögonen av vit text mot svart, annars struntar jag i layouten.

Ante sa...
15 september 2008 05:26  

Varför inte m/90 mönstrat? Då skiljer den sig bra från övriga bloggar samtidigt som det passar bra in med tanke på att många av dina posts handlar om försvaret... Vidare så syns den inte om man skulle smygsurfa hit när man ligger bakom fiendens linjer.

Anonym sa...
16 september 2008 01:28  

En lista med senaste kommentarer vore inte helt fel (om funktionen finns?). Så man lättare kan följa samtalen.

Krigsblogg 2007 sa...
16 september 2008 15:49  

Hallå: Bloggen är fin som den är... Innehållet är ju alltid viktigast.

Skulle man göra något kan dock alltid invertera "gangsterskjortan" - dvs vit text på mörk botten.

Gangsterskjorta är bra för rubriker och korta texter, däremot blir det lite svårläst när texterna är längre - vilket de är här (samma problem gäller "Ingerös" också utmärkta blogg).

Det där med "svart på vitt" upptäckte redan Gutenberg, och det har fungerat bra sedan dess... ;-)

Wiseman sa...
16 september 2008 20:48  

Halldin: Jag har letat efter en sån funktion tidigare, men utan framgång. Jag har sett den hos andra bloggar på andra portaler, men inte hittat någon som är tillgänglig för mig. Fortsätter leta. Den är helt klart bra.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade