Putin - tigertämjare och frälsare

Det var inte utan att jag drog på munnen åt artikeln i Expressen idag om Putin, tigertämjaren. Det låter ju onekligen en aning fabricerat. Tyvärr missade också tv-teamet att få med incidenten på film. Attans! Ryska media har ju tidigare framställt Putin i allsköns olika hårdingroller. Dock har man man en bit kvar till Kim Jong-Il. Där ligger Putin i lä, liksom en annan tiger, nämligen Woods. Kim Jong-Il hade förmodligen gjort en halv-nelson på tigern innan han satt sig på den och förklarat läget för den, för att därefter haft den att gå fot hela vägen tillbaka till Pyongyang. Det är märkligt med dessa kommunistdiktatorer. Förstår de inte hur hela världen skrattar åt dem, snarare än med dem?

(Jag är fullt medveten om att Putin varken är kommunist eller diktator...)

Edit 2/9: Lade till en länk ovan till SKP:s blogg där man hyllar Nordkorea och dess 60 års-jubileum. Mycket motsägelsefullt. Delar av mig skulle vilja förbjuda svammel som det i hyllningen och liknande åsikter. Jämför med om någon offentligt skulle högtidlighålla 75-års jubileet av att Hitler kom till makten. På samma sätt skulle det ingalunda vara tillåtet att gratulera USA till 232-årsdagen av självständighetsförklaringen i Nordkorea. Den diktatur som SKP hyllar skulle utan tvekan slänga upphovsmännen till en sådan i arbetsläger om det inte blir dödsstraff på en gång. Därför måste vi tyvärr tillåta sådant trams som SKP i åsiktsfrihetens namn. Den är viktigast.

Läs gärna också senaste posten där författarinnan nu säger sig ha klara bevis för att USA kommer att invadera Iran (jag undrar bara var länken till bevisen är?) för att sedan avsluta med en ordentlig foliehattsorgie mot FRA-lagen. Vederbörande kanske lära sig lite om Windows funktioner istället för att tro att det är FRA som scannar hennes dator när meddelandet "någon annan är inloggad på din dator om du stänger nu kommer information att gå förlorad" dyker upp. Heta tips är ju också att köra en defragmentering och kanske även göra en virussökning? Det är ju också möjligt att det är foliehatten som vikt om sig och därför skapar någon slags interferens med datorn?

Jag får alltid flashbacks till gymnasietiden, när min gamle f d kommunistiske (eller var det maoistiske?) historielärare berättade om hur det gick till när det begav sig i hans ungdom. De möttes under täcknamn på undangömda kursgårdar i Småland dit de tagit sig genom enorma omvägar för att skaka av sig SÄPO och så fort någon såg eller hörde ett flygplan sprang man inomhus för att inte storebror skulle se dem... Livet måste vara bra spännande för foliehattar.

6 kommentarer:

Anonym sa...
2 september 2008 08:55  

Kim Jong Il är stört skön, Född vid en regnbåge uppe på något heligt berg? liksom hallå? Du borde se Team America World Police, de dissar Kim och hela världen i den:) så jäkla bra:)

Tokmoderaten sa...
2 september 2008 13:29  

Kan bara instämma i Team America, bästa filmen man kan se! Scenen när Kim Jong Il skickar Hans Blix till hajarna är stor filmkonst...

För övrigt är Putin diktator, och säkert lika mycket "Commie" som vår egen förnekelseexpert Lars Ohly.

Wiseman sa...
2 september 2008 15:13  

Ja, det är en rolig film, full av all den härliga sarkasmen från South Park.

Det är ju en knivig fråga huruvida Putin är diktator eller inte. Han var ju folkvald, men rysk demokrati är minst sagt lite annorlunda i utformningen och innebörden jämfört svensk och västerländsk demokrati. Apropå Kim-Jong-Il så har skp:s blogg nu en hyllningsartikel till Nordkorea. Mycket underhållande. Lägger länk till den i originalposten.

Anonym sa...
2 september 2008 20:05  

Wiseman trodde du var lite äldre inte kollade South Park och Team America!
Förövrigt verkar din förra historielärare vara lite galen,

Wiseman sa...
3 september 2008 00:06  

Kan man bli för gammal för South Park och Team America?

Anonym sa...
4 september 2008 23:04  

Putin är en diktator som mer och mer visar vilken KGB skitstövel han är för omvärlden.

Varken det första eller andra
valet om putin var rättvist, oberoende eller omanipulerat.

Putin som hyllar massmördaren stalin (hans idol kanske?) har kommit till makten med
allt annat än demokratiska medel.

Team America rockar o det bara humorlösa vänsterträskmänniksor som inte förstår humorn och som borde bums flytta till Kim II lyckorike.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade