En fin gest

Även om jag inte delar försvarsministern uppfattning i många frågor, finns det faktiskt en egenskap hos honom som jag respekterar och beundrar. Det är att han sällan försitter ett tillfälle att värna om våra soldater som befinner sig på insats i utlandet. På tåget från Sälen tidigare i veckan stötte han på en soldat från FS 18 som var hemma på permission, och passade då på att skicka med en hälsning till förbandet. Sådant inger respekt och framförallt är det mycket betydelsefullt för soldaterna i Afghanistan. Jag kan inte påminna mig att vi på många år har haft en försvarsminister som brytt sig mer om sina soldater.
Vi andra kan också visa vårt stöd för våra soldater genom att köpa antingen det gula bandet "Stöd våra soldater" som säljs av Kustjägarveteranerna, eller Fredsbaskrarnas gula-bandetpin "Stöd våra utlandssoldater".

2 kommentarer:

Frivillig sa...
27 januari 2010 10:30  

Trevlig och storsint att du uppmärksammar detta faktum Wiseman. Ser att ingen har kommenterat detta inlägg tidigare men så är det ju oftast så mycket lättare att skriva något när man får "spy lite galla" samtidigt. Viktigt är dock att regelbundet belysa sådant som är positivt i försvarssammanhang, allt är nämligen inte mörker och elände.

Tack för en bra blogg!

Anonym sa...
29 januari 2010 14:45  

Att visa det stora i det lilla kan betyda mycket.

En svensk officer var med som observatör i en amerikansk marinkårsbrigadstab under en NATO-övning i Norge berättade följande: Ordergivningar och stabsorienteringarna inleddes alltid med att visa en aktuell bild på en av förbandets soldater, inte sällan skyttesoldaten långt ute i linan, åtföljd av texten av typen "Det du gör härinne har betydelse för honom därute!" Varje genomgång alltid en ny soldat.

Ibland kan det bara behövas så lite för att visa personalen att man faktiskt bryr sig om den...

/K

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade