Inte förvånad (uppdaterad 8/2 23.00)

Det är väl ingen som blir förvånad över att svenska poliser känner sig underbeväpnade i Afghanistan när de tvingas åka med sin tjänstepistol som enda vapen, ett vapen som anskaffades just för att det INTE skulle vara för användbart i eldstrider. Läs mer hos Morgonsur.

Det dröjer nog inte länge förrän det i sedvanlig ordning blir räfst och rättarting, när media nu uppmärksammat missförhållandet. MP-5 eller CGA-5 nästa?

Svenska myndigheter är fantastiska. "Politiskt" styrda riskanalyser faller sällan väl ut.


Uppdatering 8/2 kl 23.00: Morgonsur kommenterar också detta absurda faktum på sedvanligt lysande sätt.

8 kommentarer:

Anonym sa...
8 februari 2010 12:49  

givetvis borde det räcka med batong.

Hemlige sa...
8 februari 2010 13:13  

Om inte de svenska poliserna är utbildade för att använda automatvapen (och det är de väl knappast?) så bör de naturligtvis inte heller använda det.

Anonym sa...
8 februari 2010 13:21  

Enl. obekräftade uppgifter är en handlingskraftig container med Extra Kraftig Batong, elpistol och tårgas redan i luften.

Så var lugna.

Johan T sa...
8 februari 2010 13:51  

Vad krävs för en hög post vid rikspolisstyrelsen? En bakgrund i ett politiskt ungdomsförbund? Det är ju befängt hur naiva man kan vara. Skicka poliser till en krigszon med enhandsvapen där standardbeväpning är automatkarbiner. Det är uppenbart att polisernas liv är lågt prioriterade på rikspolisstyrelsen.

Sumatra sa...
8 februari 2010 19:56  

Som sagt, vem är förvånad? Inte kommer man heller att imponera på samarbetspartners när man kommer på plats.

I vems intresse fattas den här typen av beslut?

Anonym sa...
8 februari 2010 23:52  

Denna händelse är bara ett exempel hur det går när ledning/beslutsfattare förlorar kontakten med gräsrötterna. Detta är en farlig väg som är oerhört kontraproduktiv.

Förskjutningen mellan verkligheten och skrivbordet kommer att utsätta personer för onödiga risker. Alternativt kraftigt försämra möjligheterna för poliserna att uträtta arbetet de är utsända för.

I vanlig ordning är beslutsfattarna ansvarsbefriade, och de modiga och motiverade poliser som åker till Afghanistan. Tvingas begå tjänstfel eller utsätta sig själva och sina kamrater för onödiga risker.

Kort sagt, poliserna i Afghanistan får lida för beslutet hur de än gör.

I Sverige riskerar en högt uppsatt politiker/myndighetsperson endast avsked om de glömt betala tv-avgiften. Annars är det lugnt.

Sjukt(!)

Jonas sa...
9 februari 2010 00:06  

Re Hemlige

Det svenska försvaret skickar ner Präster, läkare och andra vitstjärnor som har mycket begränsad vapenutbildning. Dessa beväpnas med både pistol och automatkarbin.Polisen kan med lätthet bygga upp en självförsvarskompetens med vapnet. det handlar om nån vecka på skjutbanan.

Gustav Åke sa...
28 mars 2012 20:28  

Hur blev det med det här? Har de samma beväpning idag? Kanske löge för en uppföljning?

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade