Initiativtagande (uppdaterad 11/12 kl 08.00)


"Ta och behåll initiativet", stipulerade Arméreglemente 2. Nu är det kristdemokratiska ungdomsförbundet som tagit initiativet och vi får se om man lyckas behålla det.

KDU har nämligen startat sidan "Stöd våra soldater" där man sprider information om hur såväl privatpersoner som företag kan stödja svenska soldater och man har samlat länkar till de olika veteranorganisationerna och var man kan köpa gula bandet. Man har också startat en ny facebookgrupp på temat.

Därutöver gör man också något som jag hade tänkt göra i helgen, nämligen uppmana folk att skicka julhälsningar och paket till våra soldater i Kosovo, Afghanistan, m fl platser. De förtjänar all uppmärksamhet som de kan få när de nu inte kan fira jul hemma med sina familjer. KDU skickar självt bl a DVD-boxar, saltlakrits och lite annat smått och gott till FS 18.


Elaka tungor kan säkert kalla KDU:s agerande för röstfiske. Än sen, säger jag. Det är hög tid att riksdagspartierna på allvar uppmärksammar de svenska soldaternas insatser.


Uppdatering 11/12 kl 08.00: SvD uppmärksammar nu KDU:s initiativ.

14 kommentarer:

Anders K sa...
8 december 2009 kl. 22:13  

undra om de homosexuella soldaterna får ta del av dessa klappar...

Gurkan sa...
9 december 2009 kl. 08:25  

Meh, Anders K hur fördomsfull är du ?

Anonym sa...
9 december 2009 kl. 09:58  

Anders K: Droppa skitsnacket. KDU har inget emot homosexuella och inte heller något emot homosexuella i försvaret. Sluta förpesta cyberspace med denna typ av nivellerande kommentarer.

Anonym sa...
9 december 2009 kl. 10:12  

Bra att någon agerar.
Hur man än vänder och vrider på det så måste trots allt någon vara först.

Anonym sa...
9 december 2009 kl. 10:13  

Givetvis hoppas vi att så många soldater som möjligt får ta del av våra julklappar. Vi uppskattar alla våra soldater och kunde inte bry oss mindre om vad de har för sexuell läggning.

mvh

Christian Carlsson
Försvarspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet

Charlie Weimers sa...
9 december 2009 kl. 10:23  

Finns det något som tyder på något annat, Anders K?

I övrigt kan jag hänvisa till vår syn på människovärdet, som kanske kan ge en vägledning i dina djupa funderingar: http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Ideologi.aspx.

Anonym sa...
9 december 2009 kl. 13:19  

Detta är ett bra initiativ utan tvekan.

Apropå stöd så skulle jag gärna vilja veta varför inkomsten som det gula bandet genererar går till jespersminne? Är det jag som är helt fel ute eller är det inte så att minnesfondens huvudsyfte är att stödja våra specialförband? Varför skulle någon anhörig köpa ett band som inte kommer gemene veteran till godo?

Kustjägarveteranerna borde istället skänka alltihop till fredsbaskrarna. Eller så kanske man borde göra sitt egna gula band och konkurrera med KJV eftersom deras i dagsläget inte alls stödjer alla våra veteraner.

Jag hoppas att jag har fel om KJV, men utifrån vad som kan läsas av deras och jespersminnes sida så framgår det tydligt vad syftet är.

Wiseman sa...
9 december 2009 kl. 17:10  

Jespers Minne har även planerna på att starta ett veterancentrum vilket jag tycker är ett mycket bra initiativ.

Cynisk sa...
9 december 2009 kl. 18:18  

Om ni har missat det så har Fredsbaskrarna ett eget gult band där pengarna går till Kamrathjälpen som är ett stöd för "veteraner och soldater i utlandstjänst".

Om ni vill att era pengar ska kunna komma fler till gagn så köp det gula bandet av Fredsbaskrarna. Då kan både SF och vanliga soldater få stöd, såsom anonym 13:19 vill ha det.

Se mer på: http://www.fredsbaskrarna.se/index.php?option=com_content&view=article&id=159&Itemid=111

Wiseman sa...
9 december 2009 kl. 21:05  

Och fallet är precis detsamma den andra versionen av gula bandet. Det kommer alla veteraner till godo och i förlängningen även vanliga soldater, inte bara "utlandssoldater". Att överhuvudtaget hålla på och kriga och konkurrera om en behjärtansvärd sak är fullständigt idiotiskt när båda banden har fått stor positiv respons.

Progressiv sa...
9 december 2009 kl. 21:41  

Helt rätt initiativ, dock är det politiska partier vi skriver om med olika åsikter om olika ting.

För att närmare bekanta sig med kristdemokraternas mer icke-mediala syn på homosexuella så tipsar jag om följande sida.

http://213.136.32.234/kd.just.nu/kdcitat.html

Unknown sa...
10 december 2009 kl. 11:14  

Förvisso bra med initiativ som lyfter fram våra veteraner. Lustigt att så många vill engagera sej för den här frågan just nu när regeringen skall till att lägga ett förslag till veteranlag på Riksdagens bord...

Vi skall ha ett nationellt veterancenter i Sverige men det kommer nog att inbegripa fler aktörer än bara KJV för att det skall fungera.

Fredsbaskrarna har kämpat i uppförsbacke i många herrans år utan att de som NU säjer sej värna om veteranerna och deras anhöriga brytt sej ett dyft.

Opportunism? Skenhelighet? Det får andra bedöma. Jag har min åsikt klar.

Wiseman sa...
10 december 2009 kl. 14:21  

Man ska akta sig för att döma för tidigt på undermåligt underlag i den här frågan. Det pågår en hel del arbete bakom kulisserna just nu som inte ännu är färdigt att offentliggöras.

Erik sa...
11 december 2009 kl. 00:42  

Tycker det är lite magstarkt att hävda att stå upp för våra soldater handlar om opportunism. Afghanistaninsatsen är ju inte direkt populär i media och engagera få väljare. Chansen är därför att man får betydligt mer skit och förlorar betydlig fler väljare än vad man kan vinna.

Tyvärr men så är det, väldigt få bryr sig om försvaret och våra utlandssoldater. Därför tycker jag att alla försök att lyfta fram dem är modiga och kanske till och med lite dumdristiga. Men jag är glad att något gör det i alla fall.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade