Tiga är guld

Magnus Haglund ställer ett antal synnerligen motiverade öppna frågor i sitt inlägg på Strategi och Krigskonst. Hur viktiga och motiverade frågorna än är, är jag fullkomligt övertygad om att de inte kommer att besvaras.

På samma tema konstaterar också Bo Pellnäs på UNT:s debattsida: "Hela Sverige skall försvaras" utropar man och hoppas att slippa svara på frågan om hur många krigsorganiserade förband som finns i armén. Svaret "inte ett enda" är korrekt, och inga ordflöden i världen kan ändra detta förfärliga faktum."

Försvarsministerns enda svar på frågor är att upprepa samma mantra som alltid tidigare: "Socialdemokraterna vill faktiskt skära mer på försvaret. Oppositionen saknar en försvarspolitik etc". Det duger inte som svar. På försvarsministerns retorik låter det närmast som om det är Alliansen som befinner sig i opposition, vilket är märkligt när man nu har haft 3 år på sig i regeringsställning att genomföra sin försvarspolitik. Kanske ska det ses som en förövning, för om drygt ett halvår kan det mycket väl vara i opposition som Alliansen befinner sig. Det finns fortfarande tid att visa dådkraft om man är mån om sitt eftermäle.

Jag konstaterar också att min replik till försvarsministern fortfarande står oemotsagd, men den var inte ouppmärksammad. Har man svårt att motivera sin politik är det nog så att "tiga är guld"...

2 kommentarer:

Anonym sa...
22 december 2009 15:46  

Jag skulle faktiskt tro att försvarsministeiet är i oposition.

Och har man ingenting att säga (till om) är det naturligtvis bättre att vara tyst.

/K.elr

Anonym sa...
22 december 2009 23:49  

Det finns ett annat, kinesiskt ordspråk som kanske också kan passa. Fritt översatt:"det är bättre att vara ansedd som en jubelåsna, än att öppna munnen och undanröja alla tvivel".
God jul på er alla!
Teaterdirektören.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade