Julkort

Idag var det medaljceremoni för FS 19, nyss hemkomna efter ett mycket gott arbete och god insats. Tyvärr möttes de av ett riktigt ordentligt svenskt vinterväder med ordentligt med snö. Förutom värmen från närvarande anhöriga möts de även, liksom övriga veteraner av ett värmande julkort från Invidzonen, m fl. Nu stundar mycket välförtjänt julledighet.

Från Invidzonens pressrelease:

Ökad beredskap och en gränslös hälsning

Under julen tar många ledigt men Invidzonen ökar sin beredskap. De kommande helgerna är för många starkt förknippade med familjeliv och just därför är det en extra påfrestande period för många anhöriga till utlandstjänstgörande.

Vi kommer ha vår samtalschatt öppen under den stundande julhelgen, alla dagar från och med julafton till och med den 2 januari. Våra mentorer tar emot adepter och vi kommer skräddarsy vår verksamhet efter behov under denna storhelg. Ytterligare en aktivitet är bifogat julkort. Vi är många, inom olika organisationer, myndigheter och regering som ägnar en tanke åt både soldater utomlands och hemmavarande anhöriga. Med detta julkort vill vi på Invidzonen tillsammans med många, många andra visa vår samlade uppskattning och vårt stöd till alla anhöriga. Julkortet är i allra högsta grad också en hyllning till de mentorer som volontärt ägnar sin fritid till att hjälpa andra och att vara medmänniskor.
Vi vill visa vår tacksamhet till dem, och aldrig låta det medmänskliga tas för givet.

Det är inte möjligt att skicka ut julkortet personligen till alla anhöriga, detta på grund av ett högt säkerhetsmedvetande när det gäller adressregister. Meningen är istället att sprida julkortet via berörda organisationers hemsidor, sociala forum och media. Vi hoppas att julkortet ska nå så många anhöriga som möjligt i Sveriges alla hörn.
Om Invidzonen för dem som inte känner till organisationen:

Invidzonen är idag Sveriges största anhörigförening i sin genre och har ett formaliserat avtal med Försvarsmakten sedan mitten av 2010. Vi är en av de få utpekade organisationer som ger stöd åt hemmavarande. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening vars syfte är att underlätta för hemmavarande anhöriga till utlandstjänstgörande personal. Vi arbetar efter divisen hjälp till självhjälp och anser att anhöriga själva besitter den största resursen vad gäller att kunna stötta och bekräfta varandra. Eftersom vi är en anhörigorganisation kan vi på egen hand bygga ett stöd till varandra. Igenkännandet läker. Verksamheten inom föreningen bygger på öppenhet inför anhörigas idéer och förslag till aktiviteter samt samverkan och kommunikation med andra organisationer och myndigheter. Invidzonen stöttar även de som tjänstgör utomlands när de vill ha stöd till sina hemmavarande. Våra resurser består till stor del av det ideella engagemanget och människors goda vilja att hjälpa andra med sina erfarenheter.

2 kommentarer:

Anonym sa...
21 december 2010 13:34  

Pinsamt att se Sverker Pigg på medaljceremoni och samtidigt veta att kn Pontus Hubinette är i princip totalsviken av Försvarsmakten.

Hubinette har sannolikt, i Sverige, upplevt något som nästan kan åskådliggöras med filmen "Född den fjärde juli" av Oliver Stone. I filmen beskrivs den förnedring en amerikansk, skadad vietnamveteran får uppleva inom sin rehabilitering. Filmens tidsperspektiv är 1960-tal-Hubinettes verkligeht är svensk nutid.

Hur förklarar du den totala ansvarslösheten Sverker? Är du nåt att lita på eller är det som kn Hubinette blivit behandlad som vi andra du tänker tvinga iväg också kommer bli behandlade?

Kapten på bakre bänk

Anonym sa...
21 december 2010 16:07  

Jag var inte lika modig som Chefsingenjören och villkorade mitt Ja. Men för att jag ska åka istället för att säga upp mig (om jag blir beordrad) är det ett absolut villkor att den brist på omhändertagande och stöd som kn Hubinette blivit utsatt för ska vara ett minne blott. TV-programmet om honom blev en väckarklocka för mig.
Så länge FM tar om hand de sina på det viset åker jag ingenstans.
Skulle jag ge mitt liv och min hälsa till nån som inte ens säger tack? Tror inte det.
/Gärna utlandstjänst, men med hederliga villkor

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade