Kavajhytt

Något som säkerligen hade utvecklat sig till en sjusärdeles kavajhytt i dagens klimat. Tio år för att ta sig till Youtube och media. Tur det, för vid här laget borde det var preskriberat. Det är i alla fall ett synnerligen lyckat julkort.
Uppdatering: Chefsingenjören hann före. Men är man uppsagd så har man väl allt tid i världen?

26 kommentarer:

Johan Westerholm sa...
11 december 2010 23:04  

Wiseman

Humor! Finns i min värld ingen anledning till kavajhytt. Bus förlänger livet.

:)

mvh

Johan

Anonym sa...
12 december 2010 00:19  

Sådana gratis anledningar till skälig grund för uppsägning kan officeren knappast bjussa sverker på? Han verkar vilja sparka så många som möjligt för att hålla kostnaderna nere så han slipper berätta för politikerna att budgeten inte går ihop....

Nej, vi skriver på allt som kommer och sysslar inte med den typen av oseriös verksamhet.

chefsingenjören sa...
12 december 2010 01:10  

Japp, nu när jag är uppsagd så har jag all tid i världen att blogga...

Försöker dessutom att lära mig skriva poesi, men det jag har åstakommit skulle få en Vogon att rysa av obehag! :-)

Anonym sa...
12 december 2010 04:53  

Ha ha...
Jag vet ett liknande trick med en fd FC som åkte vattenskidor bakom en patrullbåt. Dock kom detta ut och han stoppades i karriären.
Who dares wins... för ingen kommer väl ihåg en fegis :-)

Klart Skepp

Anonym sa...
12 december 2010 08:59  

Jag älskar den.
Visade för min fru precis och vi skrattade gott nu under frukosten.

Rekryteringsvideo!
Humor och kamratskap är det som får en truppare att stå ut alla jobbiga moment i yrket.

God jul.

Anonym sa...
12 december 2010 10:49  

Hos oss är en tom stol reserverad åt CI-Björn på första raden under lille-jul och vid bästa bordet. Hoppas även övriga förband markerar genom att reservera en tom stol. /lt Fjn

Anonym sa...
12 december 2010 17:30  

Är det verkligen äkta? Borde inte jetstrålen...vara i vägen lite?

De må vara fastsatta i vingarna eller så, men jag undrar om någon kan bekräfta dess äkthet?

Anonym sa...
12 december 2010 20:06  

Det är helt på riktigt, förutom när bobarna filmas framifrån, vilket är från en bil.

Gaspådraget var mycket lågt och dessutom sitter motorn betydligt över bobarna.

J.K Nilsson sa...
12 december 2010 20:25  

Och med det motorpådraget så är en hårfön varmare.

J.K Nilsson

Anonym sa...
12 december 2010 21:43  

Tycker som FV-anställd faktiskt det svider en del i ögonen det här... Om jag inte minns helt fel filmades det här ett år då svångremmen var ordentligt åtdragen, jag tror tom det var temat för själva filmen. Och när kollegorna borta på trupp tvingades låta de värnpliktiga åka hem i förtid för att det inte fanns pengar till lös ammunition (vi pratar några tusenlappar per pluton), så taxade något ljushuvud runt med snowracers för att göra julkort. Vad kostade den taxningen?

Skämta gärna, men för guds skull... tänkt ett steg längre.

Hoppas verkligen ansvarig DC:s karriär fick sig en halvhalt pga detta, annars är det hög tid att han får det.

J.K Nilsson sa...
12 december 2010 22:29  

Om man ställer av maskiner måste man ändå göra motorkörningar. Jag vet att man har taxat med zon 3 då man inte haft tillgång till motorprovhus.

J.K Nilsson

Anonym sa...
12 december 2010 22:40  

@anonym 21:43

Taxningen kostade inget extra alls då kärrorna måste köras varje vecka ändå för att hållas flygvärdiga.

Buu... Tråkmåns

/Dr No

Skipper sa...
12 december 2010 22:43  

@ Anonym 21:43

Klart grabbarna ska ha lite roligt också. Sådant stärker sammanhållningen och arbetsglädjen på en annars väldigt strikt ordningssam arbetsplats.

Sedan tror jag nog en Viggen mår bättre av att luftas lite på plattan än att stå stilla i hangaren p.g.a indragen flygtid.

Jag hoppas verkligen att den divisionschef du nämner finns kvar i organisationen. Sådana som han bidrar till ett härligt arbetsklimat till skillnad från många andra chefer.

Anonym sa...
12 december 2010 22:44  

@ anonym 12 december 2010 21:43
Och vips så kom förklaringen varför det helt har slutat förekomma något som är lite roligt, alltid, ALLTID, är det någon som känner sig förnärmad, förfördelad, nedvärderad eller förorättad. Och då ska det gärna leda till att det skall slå stopp i någons karriär.

//JOPP

Anonym sa...
13 december 2010 20:15  

Anonym 12 december 2010 21:43

DU företräder det Försvarsmakten inte behöver, rädsla för att göra bort sig!! Vänligen lämna genast din plats till förfogande då du uppenbarligen saknar både humor och handlingskraft. Det är oslipade diamanter som vinner både slag och krig, medan gråstenar bara tynger och i värsta fall sänker skepp med manskap och allt samt kostar pengar iform av ökad byråkrati och orekryterbarhet.

Vänligen,

JAR

Anonym sa...
13 december 2010 22:19  

Tänk vad historier kan ändras genom åren. Vattenskidåkaren var en viss kapten Westregård och han åkte efter en torpedbåt typ Plejad. Sen vet jag inte om hans karriär stoppades, jo för ett tag då han fick två års landtjänst på Berga Örlogsskolor, eller om han tog sitt förnuft till fånga och valde en rosa tunga i stället för en brun.

Cynisk sa...
14 december 2010 08:51  

Det var väl jämförbart med nakenskjutning och målspelet med vajande penis?

Anonym sa...
14 december 2010 09:23  

Priceless!!!

Filmen har säkert både glatt de medverkande och åskådarna samt stärkt gemenskapen på den division där detta genomfördes under de år den inte sett offentlighetens ljus.

Hellre att man nån gång går lite över gränsen än att man aldrig släpper sargen! ...men i PK-FM finns längre inget utrymme för den typen av tankar utan "anonym 12 december 2010 21:43":s inställning råder utan minsta eftertanke vad DET medför.

Nä fram med fler gamla filmer från HELA GAMLA FM så kanske Sverker m.fl. vakar upp ur koman o inser faktum!

Soldaten sa...
14 december 2010 11:16  

Här kommer en annan rekryteringsvideo: http://www.youtube.com/watch?v=2ZsbDO8d0pw

Anonym sa...
14 december 2010 15:44  

@ 11:16
Sanslöst charmigt!!!!!

(Alltså charmigt på riktigt, inte ironi.)

Anonym sa...
14 december 2010 17:27  

Man frustar av lycka! Lysande! Men vilken tur att dom är på avspärrat område. Annars hade dom väl åkt dit för brott mot maskeringsförbudet. Eller har dom Burka till vardags`?

Lättstörd sa...
14 december 2010 20:12  

Kul bus, men i dessa You-Tube-tider lite mesig... man satt ju bara och väntade på att han skulle gasa på lite, 15km/h gör ingen jul.

Anonym sa...
15 december 2010 20:43  

En armékavajhytt har ägt rum pga av en normalt genomförd lillejul. Och jag menar verkligen normalt genomförd. Det fanns inget utöver vad som normalt inträffar på en lillejul. Det är snarare så att verksamheten de senaste åren har blivit allt mer slätstrukna.
Förutom kavajhytten blev SÄ även beordrad att på en personalinformation offentligt be personal om ursäkt. Före lillejul förekom dessutom förtäckta hot både från regementsledningen samt från civila handläggare (!).
Under ovan nämnda persinfo ställde sig infochefen upp och bad samtliga närvarande att tänka på rekryteringsmöjligheterna i samband med släktmiddagar och andra tillställningar som förekommer vid juletid.

Hur ska man kunna rekommendera detta yrke när till och med regementsledningen gör vad de kan för att skapa dålig stämning.
Nä fy f*n, nu ångrar jag att jag kryssade ja.

Och nej, det är inte jag som är subäldste!

/Sakkunnig

Anonym sa...
16 december 2010 18:05  

Min kritik rörde timingen av det hela, inte skämtet som sådant. Jag ställer gärna upp på att ha kul på jobbet och tycker att den här grejen egentligen inte är så allvarlig, förutsatt att man inte startade upp kärran bara för detta. Man får anta (och hoppas) att filmningen skedde före eller efter ett flygpass.

Men som sagt, timingen... Därav min slutkläm: "Skämta gärna, men för guds skull... tänkt ett steg längre."

Som sagt, detta spelades in under en tid då ALLA utgifter reducerades, värnpliktiga gavs helt irrelevanta uppgifter (pengar fanns inte ens till enstaka lösplugg vill jag minnas) och flygtimmar ställdes in, hela divisioner sattes i malpåse (på F17 hade t.ex. en division MC-utbildning under ett par månader). Det är kanske inte just det året man ska spela in sådana här klipp. Nu kom ju detta aldrig ut i media, men den kloke och kalkylerande divisionschefen skulle ju kunna ha ställt sig frågan: Vilka växlar och budskap kommer media dra på detta? Kommer det vara till FM och min flottiljs fördel?

Vi som jobbar inom FV vet ju att detta inte är så allvarligt, men media har ju aldrig varit sena på att dra extra stora växlar på allt och inget.

Så det är just där jag tycker detta brister: förtänksamheten. Och detta är bara ett exempel, det sker ju mer eller mindre årligen att vi officerare inte tänker igenom konsekvenserna (worst case-scenario) i situationer när man "tänjer lite på gränserna".

Jag tycker absolut FM ska ha en tillåtande miljö, som ngn påpekade att jag inte förespråkar. Och hemskt gärna mer tillåtande än hur det ser ut idag (FPAN tycker jag t ex ska avskaffas). Men... när misstag grundar sig i omdömeslöshet och oförmåga att överse konsekvenser (för både sig själv men även för FM i stort), då vet jag inte om den tillåtande miljön längre ska vara en rättighet...

I utlandsstyrkan får man ett ganska rejält löneavdrag om man råkar avfyra ett vådaskott i säker riktning under patron ur. Hos oss i FV är man tydligen en hjälte om man genomför verksamhet som riskerar hela försvarsgrenens trovärdighet mot samhället...

Och ifrågasätter man detta är man tydligen "icke-önskvärd" som någon skrev... Var är det "höga taket" om man inte får ifrågasätta sådana här situationer???

Sumatra sa...
17 december 2010 00:20  

@ Anonym 18:05

"Men... när misstag grundar sig i omdömeslöshet och oförmåga att överse konsekvenser (för både sig själv men även för FM i stort), då vet jag inte om den tillåtande miljön längre ska vara en rättighet..."

I FM finns goda förebilder för personalen när det gäller omdömeslöshet och oförmåga att överse konsekvenser. Jag syfter givetvis på Personaldirektörens huvudlösa kamp mot chefsingenjören och brott mot vanlig anständighet.

Som du helt riktigt påpekar, så verkar personaldirektören i en alltför tillåtande miljö, som enligt politikerna ska vara en rättighet som de inte kan göra något åt.

Vid en jämförelse hamnar personalens julbus i lä, både vad gäller goodwill och i kronor och ören räknat.

Anonym sa...
19 december 2010 12:21  

Vilket tjafs det är om att ni ångrar att Ni kryssade ja. Lösningen är hur enkel som helst -sök entledigande.

Civilist

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade