Svenskt erkännande av NTC stundar?

utrikesministerns blogg kan man läsa att han tvingats ändra sina planer och att istället för att imorgon resa till Rumänien, kommer utrikesministern att följa med statsministern till Frankrike för att närvara vid konferensen om Libyens framtid. Denna omsvängning i planerna skulle kunna tyda på att Sverige inom kort tid erkänner det libyska övergångsrådet NTC som legitim representant för Libyen. I dagsläget är Sverige det enda landet i koalitionen som genomför Libyeninsatsen som inte erkänt NTC. Ett erkännande vore på tiden.

Imorgon bitti närvarar statsministern i TV 4:s morgonprogram innan resan till Paris påbörjas, enligt programmets nyhetsbrev.


SvD, 2DN, 2, Exp, Aft

7 kommentarer:

Anonym sa...
1 september 2011 13:10  

Hoppas Sverige ser upp och ställer krav, upprorsmakarna i Libyen består av 100 klaner som alla vill ha makten och oljan. det blir ett inbördeskrig nu efter stadskuppen, vem ska vi ge stöd och alla miljarder till då ?. Demokrati är inget extrem islamister vet vad det är, så varför stödja detta ??

Martin sa...
1 september 2011 22:01  

Hur som helst vore det ju på sin plats att Sverige konfiskerar lika mycket av Libyens frysta pengar i Sverige som insatsen kostat.

Anonym sa...
1 september 2011 22:09  

Sveriges delaktighet i insatsen har förvisso inneburit ett ställningstagande, men kanske mer för befolkningen än för NTC. Ett erkännande av NTC är måhända på tiden, men är å andra sidan inte förhastat. Viss reservation har varit sund.

@ Anonym 13:10
Demokratiskt stöd torde istället vara viktigt för att undvika ett inbördeskrig innan en potentiell splittring sker i Libyen.

Anonym sa...
4 september 2011 12:11  

Kanske som tack för svensk insats - en andel av oljan till Lundin Oil? Vi i Sverige vill likna USA i så mycket som möjligt så varför inte så i detta fallet med - låta svenska staten betala för en militär insats, riskera piloters liv och låta Lundin Oil (med framtida intäkter för viss minister) få intäkterna... Socialisera kostnaderna och privatisera vinsterna.

För som sagt - det har bara handlat om ett plundringståg för främst Frankrike (oljan) - sedan att civlister dör i mängder spelar mindre roll....

Anonym sa...
5 september 2011 09:14  

Värt att se....

http://www.youtube.com/watch?v=GuqZfaj34nc&feature=player_embedded

Anonym sa...
5 september 2011 14:04  

Nu är det väl återigen så att Sverige inte erkänner regeringar utan stater... så ett erkännande av NTC är således ej att räkna med.

/tikvah

Anonym sa...
6 september 2011 12:32  

Anledningen till att Sverige inte erkänner dem är regeringens djupa relationer med Kina. Men nu har Kina gjort det och Sverige lär därför snart följa efter. Regeringens relation med Kina är djupare än vad ni tror och vad regeringen vill erkänna. Kina är inte kommunister utan kapitalistiska fascister, alltså på samma högerkant som regeringen. Ni har säkert inte missat finansministerns kinesiska hästsvans...

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade