Bli fodervärd

Då och då drabbas man av behovet av att plåga sig själv och titta på bloggar som ligger väldigt långt ifrån ens värdegrund. Man vet att bara kommer att bli irriterad när man läser dem, men man vill ändå se vilka stolligheter som skrivs för tillfället. Ett sådant guldfynd är "Kommunisternas blogg", d v s SKP:s blogg, där man nu kan läsa att fågeldöden i USA och världen över förmodligen beror på det amerikanska HAARP-projektet.

Läser man Expressens artikel idag om FS 20:s framgångar tillsammans med ANSF att oskadliggöra IED:er och gripa bombmakare, hittar man en länk till Jinges blogg. Ska man vara ärlig så brukar man faktiskt se länkar till den bloggen i en stor del av tidningsartiklarna på nätet. Hos Jinge kan man idag läsa om hur media undanhåller information om svenska afghanistanveteraner och deras problem. Jinge berättar också att han hans blogg ibland får besök av veteraner, men tror att de ofta inte vågar skriva något för att FRA förmodligen håller koll på dem. Läser man bloggens kommentarsregler ser man snabbt att det inte är lätt att komma med repliker på innehållet. Förmodligen är det ändå så att de flesta "veteraner" som läser nöjer sig med att knyta handen i fickan och ägnar tiden åt något mer produktivt än att försöka kommentera. Man kan dock hålla med om att det vore intressant om media skrev oftare om våra veteraner och deras situation.


På den mer allvarsamma sidan och på ämnet är det glädjande att läsa på forsvarsmakten.se om arbetet med att motverka IED:er och framförallt att hundar nu äntligen är en permanent resurs vid förbandet. Med tanke på den framgång övriga ISAF-länder haft med sökhundar i Afghanistan och att det fungerade mycket bra för svensk del även i Västsahara på 90-talet, är det mycket synd att hundarna inte kom på plats tidigare. Försvarsmakten är alltid i behov av bra hundar och har nuförtiden även egen hunduppfödning. Är man hundintresserad och kan tänka sig att vara fodervärd åt en valp i ett och ett halvt år bör man anmäla sitt intresse.

8 kommentarer:

Harvest sa...
8 januari 2011 19:07  

Jo men tjenare, att jinge är en trähatt är väl inget nytt under solen direkt och haarp är ju lite av den heliga madonna för alla dessa konspirationsteoretiker. Det som är skrämmande är inte personerna själva utan att så många tar dem på allvar.

Roger Klang sa...
8 januari 2011 19:10  

Det där med fågeldöden kan vi bara lägga åt sidan tills de amerikanska myndigheterna får en plötslig insikt att de liksom svenskarna måste obducera fåglarna, om de nu inte har gjort det. Fågeldöden är inte en fråga för kyrkorna!

Däremot så känns det mycket glädjande att FS 20 och ANSF har gjort framsteg med IED-bekämpningen, jag rent ut sagt får ett behov av att jubla, om det inte hade varit för allvaret i situationen. Kan vi exportera taktiken till amerikanarna? Eller är det vi som har importerat taktiken?

Roger Klang

Wiseman sa...
8 januari 2011 19:29  

Roger: Bl a britterna har nyttjat sökhundar i åtskilliga år i Afghanistan för att möta IED-hotet, varvid såväl hund som hundförare blivit prioriterade måltavlor. Flera brittiska hundar har faktiskt också fått medaljer...

Sumatra sa...
8 januari 2011 19:31  

Ja, hur mår våra veteraner egentligen?

Hur stor andel har behov av psykiatrisk vård och hur många har blivit beroende av sömn- eller nervtabletter eller som börjar missbruka.

Hur går det för en framtida skyttesoldat, som efter 8+4 år i Fösvarsmakten och själv 30+ att ta sig ut på den civila arbetsmarknaden?

I amerikanska media redovisas öppet hur det går för veteranerna, med varje nytt syndrom redovisat, arbetslösheten och den självmordsvåg som skördar offer bland markstridskrafterna och dess veteraner.

Jinge må vara en konspirationsteoretiker, som jag i och för sig aldrig läst förrän nu, men jag tycker inte att frågan är helt fel att ställa. Hur står det till, egentligen? Själv vet jag mer om läget i US Army och USMC än vad jag vet om våra egna veteraner.

Lite om att hitta ett jobb efter den militära karriären. I USA, med sina anställda soldater.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/12/29/AR2010122904498.html

Martin sa...
8 januari 2011 19:44  

Vet inte vem Jinge är men det han skriver om Afghanistan och försvarsmakten och som just nu ligger på förstasidan verkar ändå vettigt. Han har säkert en annan åsikt om försvarsmakten i grunden än de flesta läsare av denna blogg men det hindrar ju inte att han har rätt i sak.

Anonym sa...
8 januari 2011 23:12  

Tyskarna har genom hundens försorg sett till att buljonger inte kommit in på Marmal. Det är märkligt att med den goda kompetens FM många gånger besitter inte nyttjar det tidigare. Hundarna skulle funnits i Afg sedan 2006.

Bättre sent än aldrig.

Magnus Redin sa...
9 januari 2011 09:16  

Vilket underbart praktiskt förslag för hund och försvarsintresserade att hjälpa till.

Det är lätt att klaga men svårt att göra nytta, hoppas ditt påpekande om att bli fodervärd sprider sig.

Anonym sa...
9 januari 2011 11:03  

Även en blind höna kan hitta ett korn - det har varit en dålig uppföljning på veteranfrågan hos våra större tidningar.

Men Jinge... Bloggen är nästan ett fenomen i propagandaarbete med Jan Guillou som husgud. Ganska ofta
staplas sakfel på varandra - medan kommentarerna modereras stenhårt. Endast det mest hjärndöda kommentarer från meningsmotståndare släpps igenom (effektivt sätt att förlöjliga på).

Jag följde den bloggen en tid, men insåg att jag började bli upprörd på riktigt över hur den sköttes - och slutade därför med tanke på det egna blodtrycket, och att min energi kanske bättre slösades på riktiga problem.

Så Sumatra, en varning utfördas, betrakta Jinge lite som en kuriositet, ta inte mannen på allvar, det är inte hälsosamt.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade