Refuserad kommentar på SvD

På svd.se publicerades igår en artikel om att köpet av JAS 39E kan avbrytas om Schweiz inte fullföljer sitt köp. Denna aspekt togs också upp här på WW i det inlägg som avhandlar konsekvenserna av budgetpropositionen för utgiftsområde 6.

Utöver att länka till SvD:s artikel när den dök upp, skrevs under eftermiddagen även en kommentar till artikeln på SvD. Vid kontroll senare på kvällen var kommentaren borttagen och en ny likadan postades (ctrl/cmd-c är inte dumt). Vid kontroll nu på morgonen var även denna kommentar borttagen. Däremot hade antalet "gilla" för profilen stigit markant så uppenbarligen hade en hel del läst kommentarerna innan de togs bort. Frågan är då vad som inte är acceptabelt i nedanstående text:


"Försvarsmakten har bedömt att MINST 60-80 flygplan kommer att behövas för att klara av ett "begränsat" militärt angrepp i en vecka – tills utländsk hjälp kan anlända. Regeringen har på egen hand ändrat detta till 40-60 flygplan som dessutom till stora delar blir enligt schweizisk specifikation.

Därtill har Regeringen genom att lova uthyrning av flygplan till Schweiz från 2015 och framåt effektivt minskat det svenska flygvapnet från 4 till 3 divisioner, just under den period de av behövs som mest.

Hur man kan få ihop att en sådan reducering av förmågan istället blir en ökning lär det vara svårt för såväl Karin Enström som Cecilia Widegren att svara på.

Rådberg har helt rätt i att vår säkerhets- och försvarspolitik inte kan bygga på hur Schweiz säkerhetspolitiska läge ser ut. Förutsättningarna i våra länders närområden är alltför olika. Beställningen av JAS 39E i aktuell form och numerär är och förblir industripolitik och kommer att medföra mycket allvarliga konsekvenser för såväl Försvarsmakten i helhet som luftstridskrafterna i synnerhet.

Vad sedan ett "luftflygsystem" är, kan man fråga sig…"Återigen blir man påmind om fördelarna med att ha en blogg där man slipper bekymra sig över att få en text refuserad efter att ha lagt ner några timmar på den. I skenet av debatten om avstängda kommentarsfält blir man något förvånad över detta agerande.


Uppdatering: Tydligen var det längdkravet kommentaren föll på. Läser man "kommentarsreglerna i sin helhet" på SvD och skrollar förbi den stora reklamblobben så ser man att det finns ett längdkrav utöver de andra reglerna som är sunt förnuft. Det hade nog förenklat för SvD också om maxlängden fanns utskriven även vid kommentarsfältet precis som max antal kommentarer.

5 kommentarer:

FamiljenFriluft sa...
22 september 2012 kl. 10:07  

Luftflygsystem? Lite som slag i luften? Luftslott?

Anonym sa...
22 september 2012 kl. 10:20  

I SvD:s kommentarsregler framgår att maxlängden för kommentarer är 500 tecken. Det är naturligtvis en idiotiskt kort längd, varför en del moderatorer släpper igenom både 700 och 800 tecken ibland. Men andra är betydligt striktare, varför det tyvärr finns ett stort mått av godtycke i modereringen. Att din kommentar, som verkar vara 1113 tecken lång, inte klarade gallringen är hur som helst föga förvånande.

Wiseman sa...
22 september 2012 kl. 10:25  

Börjesson,

Bra. Där har vi det. När man läser "kommentarsreglerna i sin helhet" så är det en kort text och sedan en stor reklamblobb. Undrade precis var du hittade igen längdkravet.

Normalt brukar det ju vara så att kommentarsfunktioner som är begränsade i längd har en räknare. Man kan ju också tycka att en dylik begränsning borde stå i anslutning till kommentarsfältet till skillnad från många av de andra reglerna som egentligen är sunt förnuft.

Tack!

Pingvin sa...
22 september 2012 kl. 11:06  

Lite OT, men bara en kort tanke nu när vi harvar JAS igen:

Att folk inte ännu begriper att JAS är ett industriprojekt och i och med det en arbetsmarknadsfrämjande åtgärd snarare än ett försvarspolitiskt beslut förvånar mig.

Jag tror vidare utan att vara en expert att stora delar av det som finns kvar av det Svenska förvaret mer är ett skyltfönster för diverse produkter från BAE/Bofors, Aimpoint, SAAB Aeronutics, och varvet i Karlskrona (vilka jeppar det nu än är som för tillfället har kontroll över det företaget och vad de kallar sig den här veckan). -Varför inte löpa linan ut och låta ÖB lyda under Näringsdepartementet och Exportrådet?

Rörandes kommentarer så är väl SvD ökända för att ta bort kommentarer som "inte ser bra ut" från PK håll...

Anonym sa...
29 september 2012 kl. 17:47  

Lyder inte ÖB alla redan under
näringsdepartementet och export
rådet?
Försvarspolitik var det väl länge
sedan någon ÖB ägnade sig åt....
Då är det viktigare att gå industrin till mötes och att trakassera folk som är anställda
i försvaret.Jämnställdhets genus pseudodebatten har väl också högsta
prioritet fortfarande för vår ÖB.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade