Bra jobbat i Afghanistan

Det är lätt att fastna i den grå vardagen i Försvarsmakten och alla de problem som finns i organisationen och de problem den står inför. Då känns det bra att läsa om att svenska soldater i Afghanistan gör väl ifrån sig.

De senaste veckorna har svenska soldater stöttat afghanska och tyska soldater i Op. Taohid II i Baghlanområdet. För en dryg vecka sedan stupade ett antal tyska soldater i striderna i samband med en IED-attack. Några timmar sedan stupade en tysk läkare när fordonskolonnen han färdades i (på väg mot platsen för IED-attacken), utsattes för ett eldöverfall. Fler hade säkert sårats och stupat om inte de svenska soldaterna kunnat undsätta dem och bistå med kvalificerad sjukvård.

Händelserna i Baghlan har tagit Tyskland hårt, särskilt som landet under veckorna innan drabbades av ett antal stupade soldater i Afghanistan. Strax innan händelserna i Baghlan meddelade den tyske försvarsministern att man avser förstärka den tyska insatsen och nu bl a sänder två st Panzerhaubitze 2000 till Afghanistan. Det är en verklig tvärvändning i den tyska politiska inställningen till insatsen i Afghanistan jämfört med tidigare år. Det skulle inte förvåna mig om man snart även lyfter förbehållen för hur de tyska Tornadoflygplanen kan användas.

C FS 18 meddelade häromdagen att han avser att nominera ett antal soldater till utmärkelser. Förhoppningsvis blir dessa några av de första att bära Försvarsmaktens nytillkomna medaljer.

Återigen visar det sig att Expressens satsning på en lokal Afghanistanredaktion lönar sig. Vissa uppgifter gör gällande att den mediala bevakningen av FS 19 inte kommer att bli sämre.

0 kommentarer:

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade