När man tror att man har hört allt

Klarar du inte fastighetsskatten - belåna huset!

/Miljöpartiet


Inte konstigt att Alliansen helt plötsligt seglade om de rödgröna. Finns det bättre exempel på Tobleronepolitik?

11 kommentarer:

Micke sa...
6 maj 2010 22:01  

Man blir ju mörkrädd för vilken kompetens dessa politiker besitter. Låna verkar ju va de Röd-Grönas svar på det mesta ...

Anonym sa...
6 maj 2010 23:59  

Finns flera liknande "roliga" exempel.

Förra året vart den (s)-styrda kommunen Hagfors anmäld till Lyxfällan av en privat person. Efter den smått genialiska affären att köpa en slalombacke för två miljoner kronor. Samma slalombacke som kommunen tidigare sålt för 50 000kr. Förutom pris ändringen hade även den mesta skogen på marken avverkats. Självfallet gick samma kommun 9 miljoner kronor back, och krävde budgettillskott ur statsbudgeten.

http://www.vf.se/Arkiv/Nyheter/Hagfors/2009/03/Eksharing-anmaler-Hagfors-kommun-till-Lyxfallan-090322.aspx

// G

Anonym sa...
7 maj 2010 11:07  

Jag vet inte om det är intressant för dig, men ett hot framkom idag mot tullängsskolan i Örebro.

En man skulle använda en Ak4 och granater för att skjuta elever och lärare.

Jag tänkte eftersom Det handlar om en svensk automatkarbin så KANSKE detta är intressant, det väljer du.

Ha en fortsatt bra dag

Anonym sa...
7 maj 2010 15:16  

Anonym 11.07>

En två minuters research ger att nationella prov skulle skrivas under dagen, samt att hoten presenterades i ett forum befolkat av ungdomar där 99.98% av verksamheten helt saknar trovärdighet, vett, eller sans. Var god dra egna slutsatser.

Det är såklart upp till Wiseman, men jag tror inte det faller inom hans intressesfär.

Wiseman - tack för länken, det hade jag missat helt. Keep it up!

/Erik

Anonym sa...
7 maj 2010 15:36  

Kan vara en Ak4 eller en AG3 som förekomemr i riket med.
Ang politikers dumhet så är det väl inget nytt, kompetens är ju ett bortglömt ord

// Förste Sergeanten

Wiseman sa...
7 maj 2010 17:39  

Tips är alltid välkomna, men i det här fallet är det ännu inget som intresserar. Tack ändå!

Sumatra sa...
7 maj 2010 19:18  

Kanske dags att införa någon form av examen för blivande politiker. Det duger inte att ha åsikter om än det ena, än det andra, en stor käft och ibland en IQ som matchar rumstemperaturen.

Vidare bör vi införa någon form av offentliga "senatsförhör" för blivande ministrar, för att säkerställa att de kan åtminstone elementa inom sitt nya ansvarsområde. Ministrar som Anders Borg glider lätt igenom men ...........(fyll i själv) skulle falla igenom direkt.

Anonym sa...
7 maj 2010 23:04  

Det hör till demokratins spelregler att även en okunnig väljarkår får rösta. Varför tror ni vi fick flumskolan?

Sambandsadjutanten sa...
7 maj 2010 23:20  

Söte Jesus, och de ska styra landet tillsammans med Ohly-dolyckan och Mona.
Ekonomi i den högre skolan, men man får väl vara tacksam för alla "nyttiga idioter" som bidrar till en omsvängning av oponionssiffrorna.

Malin Lindquist sa...
8 maj 2010 05:55  

MPs förslag är inte mer stollig än Ja-för-EUR kampanjen. Allians partierna och S ville införa EUR till varje pris trots att den ur nationalekonomiskt perspektiv är olämplig och historiskt sett ett högriskexperiment. Konstigt nog var det just V partiet som framförde vad vi analytiker på valuta/kredit/räntemarknaden nästan enhälligt ansåg om EUR strulet.

Kommer Ni ihåg hur EURon framfördes som en garant för freden i Europa? Bygg fred med gemensam valuta blev huvudargumentet efter att förespråkarnas ekonomsika argument sågats av nationalekonomerna och finansanalytikerna. Hur blev det och hur blir det? Är det så att Greker och Tyskar kramar om varandra just p.g.a. fredsprojektet EURon? IMFs sparpaket berör inte Greklands krigsmakt för den behövs verkligen när Europa kollapsar pga EUR och EU vansinnet. När kollapsen orsakat nöd en tid så vill folket ha en furer och när länder fått varsin furer blir det som det brukar bli. USA har en krigsmakt tycker ni, men inte sin egen för USA har inga pengar och krigsmakten är finansiellt lånad av Kina. Så bli inte förvånad om NATO inte fins om 5-10 år för att rädda stackars Sverige.

Lån, lån, lån och mer lån...alla problem löses med lån.

Låna pengar till boende: FM kan väl också låna för att betala sina skyhöga hyror för sina egna lokaler och för att bygga ett riktigt försvar. Det är bara att utfärda FM agencybligationer. PRIO kan utökas med en funktion som kopplar upp FM direkt till marknaden för agencypapper (med staten som garant). En annan funktion som trasslar in obligationerna medels exotiska derivat behövs för att maskera lånebubblan. Bubblan spricker visserligen om 5-10-15 år men det berör inte FM eftersom institutioner som inte sköter ekonomin räddas alltid. Allt är moraliskt tillåtet om det leder till ett bättre försvar, så frågan är bara när vi kan börja med utvecklingen av lösningen?

Malin (Tokyo/Japan)

J.K Nilsson sa...
8 maj 2010 08:43  

Nåja, att vara i opposition ger ju onekligen förmåner som att låta ideologin styra käften. När man sedan kommer i Regeringsställning brukar det bli rätt så slätstruket av pragmatiska skäl.

Den här skuggbudgeten är ett provskott av ideologi och beroende på mottagandet så kommer en mer pragmatisk politik formas om oppositionen hamnar i regeringsställning.

Därmed inte sagt att man skall kritisera, ty det skall man och det här uttalandet är värt riktigt mycket kritik.

J.K Nilsson

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade