Är artisterna flata?

Föga förvånande rapporteras nu från Moskva att polisen brutit upp gayparaden och arresterat deltagare. Vissa artister i Eurovision Song Contest uttrycker sitt missnöje.

Nu verkar ju artisterna i allmänhet vara ganska flata och jag tror inte det blir mycket mer än något mummel om det hela. En allmän bojkott från artisternas sida vore en lämpligare och mer kraftfull protest. Jag hyser dock inga som helst förhoppningar om att det finns någon av artisterna som har tillräcklig ryggrad för att våga detta. Pengar lockar alltid.

Det är bara att inse att demokrati och mänskliga rättigheter inte är vad de borde vara i Ryssland, vilket inte ska behöva förvåna någon. Vill man läsa hur lagen tillämpas för ryssar kontra utlänningar föreslår jag ett besök hos Kalle Kniivilä.

Jag läste på en annan blogg att någon uppmärksammat att OMOH (=OMON, inrikestrupperna) blir HOMO baklänges. Undrar om de reflekterat över det själva. Deras uniformer är ju också ljusblå vilket enligt ryska bekanta är den färg som förknippas med homosexuella män i Ryssland. Nu blir det säkert arga kommentar på ryska igen...

3 kommentarer:

Anonym sa...
16 maj 2009 19:17  

Om ändå homosexuellas rättigheter vore det största problemet med Ryssland.

Att den ryska demokratin knappt är ens en chimär passar illa med den svenska besparningsivern. Därför ignorera man detta bekymmersamma faktum totalt.


Faktum är att Sverige egentligen hade behövt ett kärnvapenparaply för att freda sig mot Sovjetunionen under kalla kriget.

Att vi kunde kontra sovjetiska gränskränkningar var dock betydelsefullt.

Idag har vi varken eller så ... ?

Roger Klang sa...
16 maj 2009 21:43  

Jag gillar din dubbeltydiga rubrik, ganska roligt!

M.v.h. Roger Klang

Per Patos sa...
17 maj 2009 18:20  

Och vad är det som de homosexuella i Ryssland måste demonstrera om? Vad jag vet är det inte förbjudet med enkönat sex i detta annars så förbudsstinna land.

När homolobbyn demonstrerar är det som regel för att de älskar att visa upp sig och sin egenart, och propsar alltid stenhårt på att få särskilda rättigheter. Bara för att man tillhör en grupp majoritetsavvikare så betyder det inte att man har ytterligare förmåner att kräva.

Låt demonstranterna gå hem och krama varandra istället.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade