Dags att snöra på sig grillorna

Ännu en tänkvärd artikel i Expressen om svensk närvaro i Afghanistan. Just nu känns det som den svenska närvaron är på väg att spela match utan att svenska folket och politikerna har snört på sig grillorna.

Samtidigt sätts ett lågvattenmärke på konkurrenten Aftonbladets debattsida - "Sverige skickar psykopater till krig"


För övrigt kan meddelas att FM räknar med en ingångslön på 17 000 kr/mån exkl sociala avgifter för yrkessoldaterna. Hur många lockas att bli livegna av en sådan lön?

5 kommentarer:

ESPA sa...
5 maj 2009 20:24  

Lönen är skrattretande. För övrigt tror jag att försvarsmaktsledningen grämer sig över reklamen som gick ut för några år sedan "Vi behöver musklerna som sitter 10 cm över biceps", eller hur den nu gick. Se vad de fick. Ett gäng tänkande individer som man inte lurar i första taget och som förstår när saker och ting inte är som det ska(som dessutom bloggar och framför synpunkter på ett sofistikerat sätt). Vi kommer nog aldrig se en sådan kampanj igen =).

ATCO sa...
5 maj 2009 20:37  

Ett intressant blogginlägg som i allra högsta grad är relevant. Om man skärskådar regeringens agerande i frågan om dödligt våld - som riktas mot svenska trupper och som svenska trupper riktar mot andra - så är det osedvanligt tyst. Jag får uppfattningen att regeringen duckar så länge den bara kan för att den inte riktigt vågar ta i frågan. Se istället på Danmark, där man har förlorat c.a. 22 soldater (tror jag...) men där hemmaopinionen hyllar sina hemvändande soldater. Jag kan inte riktigt påstå att jag fått samma känsla på Almnäs, när jag kom hem från en utlandsmission senast (2003). Förvisso verkar den svenska pressen på hugget när det gäller svenska aktioner, och då tänker jag på den aktionen som genomfördes i Afghanistan för något år sedan, men det blev aldrig någon riktig debatt av det.

Anonym sa...
6 maj 2009 12:14  

Båda de föregående kommentatorerna beskriver effekterna av ett slags lågintensivt propagandakrig där regeringen med högsta försvarsledningen hittills har varit noga med att följa mainstreammedierna med deras nu förlegade,unket vänsterpolitiserade ideal då det gäller att beskriva verkligheten.

Den andra sidan i denna kamp består av ett otal försvarsanställa,allmänt försvarsintresserade eller helt enkelt vanliga sunt tänkande människor på skilda platser i samhället.
Därför blir det nu konvulsioner och risk för åtminstone dubbla lojaliteter hos försvarspolitikerna när bloggvärlden växer med rasande fart.Medierna har synbarligen redan börjat sin omställning till ett något mer realistiskt och förnuftigt förhållningssätt.
Wiseman drar mer än ett strå till stacken!

Den mer rakryggade hållning som märks i Danmark och Finland t.ex. får vi nog se mer av på hemmaplan.
Norrmännen är inte lika lätta att begripa sig på.

Officer i exil sa...
6 maj 2009 13:22  

Tja, vet inte om lönen bör anses som så löjesväckande. För bara några år sedan räckte denna nivå för att tillfredsställa våra yrkesofficersfänrikar. Så sent som 2005 hade undertecknad bara en tusenlapp mer under tjänstgöring i GRO. Förutsatt att nuvarande system med övningsdyng och allehanda tillägg lever kvar kommer soldaterna få en hel del mer än 17k i månaden.

ESPA sa...
7 maj 2009 14:47  

Jo, det stämmer säkert att ÖD och övriga tillägg gör att man ibland för mer än sin I-lön. Men ska jag behöva jaga ÖD osv för att klara vardagen? Ska man inte klara sig på sin I-lön?

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade