Skulle det bli bättre?

En fasansfull historia. Är det någon som på allvar tror att det blir bättre för att det internationella samfundet tar hem sina militära styrkor från Afghanistan som t ex Thage G Peterson och Anders Ferm propagerar för?

4 kommentarer:

Anonym sa...
1 juni 2009 12:59  

http://www.huffingtonpost.com/ritu-sharma/afghan-womens-situation-a_b_203454.html

http://www.fromthewilderness.com/free/ww3/121103_afghan_poppy.html

Frågan är varför USA är så intresserad av att dra in NATO och Sverige i detta. Troligen handlar det om att säkerställa att basen för en viktig finansieringskälla för finanssystemen i NY och London skall säkerställas i form av inkomster från narkotika, säkerställa att USA kan ha en plats att olagligen hålla stora antal personer fångna och "förhörda" i Bagram och även ha kontroll över en av de viktigaste rutterna för pipelines från Kaukasus till Indiska oceanen.

När det gäller narkotikan så är Kharsaiz bror en knarkproducent. Varför tillser man inte att opium-skördarna slås ut eller konkurreras ut med bättre betalda skördar via extern finansiering? När man ser beloppen som narkotikahandeln bidrar med till finansisystemen i väst så förstår man kanske varför detta inte sker. Europa skall alltså drabbas av en "beskattning" i form av drogkriminalitet för att dra in dessa pengar.

Bättre då att satsa på civila lösningar och processer som landets egen befolkning kan föra fram. Notera att Ryssland innan intåget i Afghanistan hade byggt upp stora mängder infrastruktur mm samt assisterat med satsningar på utbildning med belopp som ingen idag kan matcha. Och de hade som mest hundratusentals soldater i förband som ingen ser motsvarigheten till idag och de förlorade ändå. Desto fler soldater man skickar desto fler kommer att dö utan att det blir något positivt resultat av det. Afghanistan är ett klan-välde - bara att acceptera...

Anonym sa...
1 juni 2009 13:14  

Komplettering...

http://www.fromthewilderness.com/free/ww3/10_10_01_heroin.html

Anonym sa...
2 juni 2009 19:11  

Även jag kompletterar.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_206699.svd

Ovanstående är skrivet av en svensk läkare med betydande erfarenhet av Afghanistan.

Kort sagt, civilt stöd är viktigt, men "fienden" tvekar tyvärr inte att slå emot detsamma.

/E

Wiseman sa...
2 juni 2009 19:34  

E: Det är en mycket intressant och bra artikel. Jag har haft med den i tidigare inlägg om Afghanistan och den är klart obekväm för romantikerna.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade