Att göra det enkelt för sig

Moderaternas starke man, Rolf Gunnarsson i Försvarsutskottet replikerar Bosse Ringholm (s) på Brännpunkt, på det enklaste av sätt - ni har fel, vi har rätt. På samma sätt som försvarsministern koncentrerar han sig på att oppositionen inte lyckats ta fram en gemensam försvarspolitik (föga oväntat) och att Alliansen lovat att det inte bli några nya nerläggningar fram till valet.

Det är enkla, billiga poäng utan större värde. Det är ytterst få som uppskattar Alliansens och de nya moderaternas försvarspolitik, men man ska ha i åtanke att den som förespråkas av oppositionen ligger åtskilliga miljarder efter och skulle definitivt innebära nerläggningar av hela truppslag och förmågor.

Det man dock verkligen ska syna i Gunnarssons artikel är följande:

"Efter att Socialdemokraterna – på sina tolv år vid makten – lade ner ett 60-tal regementen/förband/enheter, har Alliansens partiledare klart sagt: inga nedläggningar denna mandatperiod!
....
Vi har klart sagt att utformningen av det framtida försvaret ska ske från de ekonomiska ramarna som finns i budgetpropositionen 2009, vilket innebär oförändrade försvarsanslag efter 2011. Det är klara besked."

Gunnarsson gör det otroligt enkelt för sig och förlitar sig på att folk inte ser längre än näsan räcker (vilket statistiskt sett är bevisat flera gånger om...). Gunnarsson vet lika väl som jag att det inte finns någon chans i världen att Försvarsmakten kommer att kunna bibehålla samma organisation som idag med en låst budget från 2009, utan kompensation för annat än inflationen och samtidigt genomföra en omställning till ett yrkesförsvar. Redan idag är Försvarsmaktens lönekostnader på ca en tredjedel av försvarsbudgeten och detta kommer inte att bli lägre med ett yrkesförsvar. Det räcker med att läsa Försvarsmaktens beslutsunderlag från i vintras för att se att man förbereder för att stänga på ett antal förbandsorter. Allt detta är ju dock planerat att inträffa efter nästa val, enligt de riktlinjer som delgivits Försvarsmakten ur Regeringens försvarspolitiska haveriplan med anledning av folkopinonen under Georgienkriget.

Inte heller Regeringens försvarspolitik håller en granskning.

1 kommentarer:

Joakim sa...
4 maj 2009 11:36  

Det är oroande, man vet inte längre vart man ska lägga sin röst.

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade