FVI blandar sig i GLC/NOC

Enligt SvD:s ledarblogg har nu även Flygvapeninspektören rutit till i GLC/NOC-frågan. Det får man säga låter lovande, liksom att HKV Jur börjat granska NBF-kontrakten. Märk också att FVI i egen hög person kommenterar SvD:s uppgifter i kommentarsfältet.

8 kommentarer:

uppgiven sa...
24 oktober 2009 17:30  

Någon som vet _vad_ FVI sagt egentligen? Hans kommentar i ledarbloggen var lite intetsägande minst sagt...

Anonym sa...
24 oktober 2009 18:20  

För det första:

Silwer är Chef Flygtaktisk Stab - TILLIKA - FVI. Detta främst för att konungariket skall ha någon sk. "främste företrädare" för Flygvapnet att skjutsa fram internationellt när FV:s huvuduppgift exportstöd skall utövas.

För det andra:

Silwer har de senaste 10 åren varit chef taktisk utprovning JAS 39, stabschef på Flygtaktiska kommandot, stf Flygvapeninspektör och nu Chef Flygtaktisk Stab. Således har han suttit på första parkett under hela tiden som Länk 16, GLC/NOC, STRIL med mera dryftas och remitterats. Fanns det verkligen ingen annan bättre vald tidpunkt under detta decennium att ryta till än "fem över tolv"....

Anonym sa...
25 oktober 2009 02:36  

Om man förutsätter att det är Anders Silwer som skrivit kommentaren i ledarbloggen får man väl tycka att det är lite sent att börja sätta sig in i frågan och "lära sig mer innan beslutet om steg två" skall tas.
När han gjort detta kommer han att lyfta fram apekter som är viktiga för ett bra ledningssytem?
Jag som trodde han satt i styrgruppen och dessutom verkade som remissinstans (FVI)!!!
Var har han varit innan alla beslut tagits t.o.m. steg ett???
Det verkar ha blivit något slags golvdrag och lite kyligt om fötterna även hos herr Tolgfors.
Man har väl inte dragit ner på fastighetsunderhället?
Teaterdirektören.

Medelåldersmannen sa...
25 oktober 2009 10:08  

Så svänger då uppfattningarna om förträffligheten i konceptet GLC/NOC. Förvånande är att inga direkt nya fakta eller sakförhållanden framkommit under de senaste 14 månadernas debatt! Så varför svänger så många uppfattningar just i denna stund? Kanske står vi inför ett läge liknande den när dåvarande finansminister K-O Feldt skaldade om löntagarfonderna ”Löntagarfonder är ett jävla skit men nu har vi baxat dom ända hit”.

En stor risk för att ett förmågeglapp (-tapp), i samband med GLC/NOC införande, uppstår är numera en uppfattning som accepteras i Försvarsmaktens samtliga ledningsnivåer. Med tanke på att detta är det enskilt största förbehåll som ställts från den politiska nivån inför myndighetsbeslutet avseende ”Steg 1” kan man inte låta bli att förvånas över att projektet tillåts fortsätta och att nuvarande process överhuvudtaget fortfarande är igång. Att fortsätta på den inslagna vägen i detta läge är, enligt min mening, en handling mot bättre vetande som gränsar till tjänstefel!

Zoltan sa...
25 oktober 2009 12:58  

Det ÄR tjänstefel att insistera på att GLC/NOC steg 1 är beslutat. Det går inte att skilja steg 1 från steg 2 eftersom den svårläkta skadan (förmågeglapp/-tapp materiell och personellt) uppstår i steg 1. Finns det ens ett officiellt uttryck "tjänstefel" numera? När såg vi senast en högre beslutsfattare ställas inför personalansvarsnämnden anklagad för tjänstefel? PA-nämnden brukar vara förbehållet lägre befäl på plutons- och kompaninivå.

Anonym sa...
25 oktober 2009 20:15  

Ser fram emot att någon i FM:s doktorandprogram om ca 10 år analyserar ledarskapet avseende ledningssystemens utveckling i detta decennium....

Och vilka konsekvenser detta har medfört (inkl effekt av investerade medel på visst gigantiskt powerpointstyrt prov- och försöksprojekt).

The Mighty sa...
25 oktober 2009 20:41  

Kan någon ge mig ett exempel då en general i FM uttryckt sig tydligt i någon fråga som inte helt går hand i hand med FM "normala" uppfattning. Dvs. är det någon som stuckit ut hakan?

uppgiven sa...
28 oktober 2009 18:56  

Nu har jag läst det PM från C FTS/FVI som jag misstänker ligger bakom SVDs ledarblogginlägg. Det var faktiskt tämligen starka skrivningar där, även om det i sak inte var något nytt som framkom.

Det intressantaste var väl att han hemställde om att det snarast ska inrättas en GLC på HKV med befintlig teknik. Förutom att man då får en Gemensam LägesInformation "här och nu" så skulle den kunna fungera som provbänk för kommande systemutveckling. Det är ju så snusförnuftigt så det kan aldrig bli verklighet... ;-)

RäknareCreeper
Vilka myndigheter besöker Wiseman's Wisdoms?


MediaCreeper
Vilka media besöker Wiseman's Wisdoms?

Top Politik bloggar Politik Blogglista.se Politik Twingly BlogRank BloggRegistret.se

Twitter


Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

Knuff

Politometern

Bloggintresserade